Berätta för en novis, vad tusan är en bulle med bulle?

– Det är en fralla som man skär upp och stoppar en chokladboll i. Det kommer härifrån nordvästra Skåne-trakterna. Landskrona, Helsingborg, Ängelholm någonstans. Det är inte vi som hittat på det, utan har funnits rätt länge. Jag tror att det är något man gav till barnen i skolan från början.

Varför???

– Det är som ett lite kraftigare mellanmål, man blir mätt! Det är en rätt stor grej kring detta.

– Vi har samarbetat med lokalföreningen Citydrotten kring det i några år. De stöttar ungdomsidrotten på olika sätt, och i dag köper de frallor och chokladbollar rabatterat av oss och delar ut gratis till unga. Det är vår egen kanelbullens dag.

Jag är ändå skeptisk, är det verkligen gott?

– Jadå, det är jättegott. Det är lite som att ha Nutella på mackorna.

Hur många har det gått åt?

– Vi har sålt slut på alla vi gjorde själva. Och på våra frallor, åtminstone 600 stycken. Folk köper med frallor och chokladbollar hem och gör egna. Vi har kunder som kommer in hela tiden och frågar: ”Är frallorna redan slut?”

Fakta: Bulle med bulle

Bulle med bulle – en chokladboll och en urgröpt fralla, rätt och slätt. Traditionen sträcker sig långt tillbaka i Skåne, kanske ända till 1930-talet. Själva bulle med bulle-dagen drogs dock i gång 2014 av Helsingborgaren Daniel Glantz Persson. Sedan dess har ryktet vuxit och numera kan man till och med köpa bakverket på österrikiska och tyska konditorier, men då under namnet Schwedenbomben-Semmel.