När en person slutade på H&M Väla i Helsingborg ville arbetsgivaren ersätta de 30 timmarna med nyanställningar. Men facket hade listor på anställda som jobbat i åratal och ville ha fler timmar. 

– Jag hävdade att las ska följas och de redan anställda som ville borde ha förtur till timmarna, men det ville inte chefen först, säger Annette Frennesson i fackklubben.

Läs mer: 7 saker du bör veta om tjänstledighet

Under förhandlingarna slutade ytterligare en person och plötsligt låg 60 timmar på bordet. Då ändrade sig arbetsgivaren.

– Det går att lösa ibland om man kallar till central förhandling. De insåg att det skulle bli långdragna förhandlingar och vi behövde folk. Vi möttes på halva vägen och gick med på att lägga fler timmar på helgerna, eftersom det var då arbetsgivaren hade störst behov av personal, säger hon. 

Läs mer: 7 saker du bör veta om rast

En anställd fick 25 timmar och totalt fick nio stycken anställda fler timmar på sina kontrakt. Flera personer har nu skrivit upp sig på listor om att få mer timmar i framtiden.

– Vi får ta med det till nästa gång någon slutar eller går i pension. De insåg att det faktiskt går att få fler timmar. 

Handelsnytt har sökt butikschefen utan resultat. 

Fakta Så får du fler timmar

Deltidsanställda har enligt lagen om anställningsskydd, las, förtur till fler timmar om arbetsgivaren har behov av ökad bemanning.

Du måste själv skriftligen anmäla till chefen att du önskar fler timmar. Är ni fler som vill gå upp i tid gäller turordningsregler, att den som jobbat längst har förtur.

Ta en kopia på önskemålen så att du kan bevisa när du lämnat in dem till chefen. 

Här kan du ladda ner ett formulär som du kan fylla i.

Källa: Handels