Allt började med en dröm om ett garage till Håkans amerikanska bilar – en dröm som snabbt utvecklades till en mardröm. Handelsnytt har tidigare berättat om Håkan Andersson på Coop Forum Luleå som fick sparken på grund av felaktiga personalköp. När han fick beskedet i oktober 2016 hade han arbetat på Coop i nästan 24 år.

– Det här med att inte bli trodd av företaget, när man har jobbat där så länge. Det känns inget bra, säger Håkan Andersson till Handelsnytt inför förhandlingen.

Läs mer: Håkan fick sparken efter personalköp

Coop Norrbotten menar att Håkan Andersson brutit mot reglerna i samband med tre olika inköp av byggmaterial under 2016. Det sammanlagda värdet på varorna uppgick till cirka 55 000 kronor.

Problemet var att det värdet var inköpspriset. Håkan Andersson betalade aldrig för det påslag som görs innan varorna säljs i butik, utan drog sin personalrabatt direkt från inköpspriset.

Att detta var felaktigt säger han sig inte haft någon vetskap om. I stället hävdar han att han hela tiden frågat sin chef, som han menar gav sitt godkännande.

Vid tillfället arbetade även Håkans fru Lisa Andersson på stormarknaden. När en av beställningarna skulle betalas var han sjuk och därför betalade hon för varorna. Detta ledde till att även hon avskedades, eftersom hon sågs som medskyldig. I Lisas fall nådde dock Handels och Coop en överenskommelse.

Läs mer: Sparkas för personalköp

Handels stämmer Coop Norrbotten för av felaktigt avskedande och kräver ett skadestånd på drygt 600 000 kronor för Håkans Anderssons räkning. Skulle domstolen finna att avskedet var felaktigt, men att det fanns skäl för uppsägning yrkar facket på drygt 250 000 kronor i allmänt skadestånd och för utebliven uppsägningslön.

– Det är spännande och nervöst förstås. Men samtidigt är det väldigt skönt att det blir klart. Att vi får lägga det bakom oss, säger Håkan Andersson och fortsätter:

– Det skulle vara ett jättelyft om vi vann. Då skulle jag äntligen få bygga färdigt mitt garage.

Handelsnytt följer förhandlingen på plats i Arbetsdomstolen.

Fakta: Att tänka på vid personalköp

1.Ta inga risker!

2. Läs och följ arbetsgivarens riktlinjer!

3. Är du minsta osäker? Fråga chefen – få svaret dokumenterat!

4. Får du över 25 procents rabatt? Kolla med Skatteverket om du ska skatta för det. Ges en större rabatt än vad som är normalt förekommande i branschen ses förmånen som lön som den anställda ska skatta för.

5. Är du osäker – kontakta personalavdelningen på jobbet, facket eller Skatteverket!