Bondpojken Olof reser till Stockholm för att söka arbete. Här är råttorna stora som katter och husen står tätt. Samtidigt ska Sveriges nye kung Kristian II komma på besök. Ett besök som slutar med förskräckelse, och Olof hamnar mitt i händelserna.

Sådan är pitchen för Kalle Holmqvists nya barnbok Blodbadet. Kalle har tidigare en bakgrund som fackligt aktiv på Akademibokhandeln. I dag arbetar han på Palmecentret i Stockholm.

– Tanken är att berätta för barn om historia på ett lite annorlunda sätt. Stockholms blodbad är tacksamt eftersom det var så händelserikt och blodigt. Jag vill också lyfta fram människorna som sällan syns i historieböckerna, säger författaren till Handelsnytt.

Vinn historisk barnbok!

För att vinna ett ex av Blodbadet, bjud in två av dina Facebookvänner att gilla vår sida Tidningen Handelsnytt. Skicka sedan ett meddelande till oss.