Ingången och hela innertaket på Buttericks på Drottninggatan i Stockholm är fullt av ballonger. En Stormtrooper från Star Wars trängs med emojis och hjärtan. En röd ballong har texten ”I love you”.

Den hängde praktikanten Iza Engström upp i veckan, och på kassadisken har hon ställt i ordning morsdagskort och röda koppar som hyllar mamma. Nu knyter hon ballonger medan kollegan Amanda Jakobsson tar hand om en kund.

Läs mer: 7 saker alla bör veta om rast

– Många kommer och köper presenter samma dag, så är det i alla fall på fars dag, säger Amanda Jakobsson som jobbat från och till sedan augusti förra året.

Kollegan Filip Lundberg har jobbat längre, i tre år, och känner igen mors dags-shoppingen. Vanliga gåvor är en tom ask med texten ”Du har ju redan allt”, eller den klassiska Världens-bästa-mamma-koppen med guldfärgade detaljer.

Läs mer: Hur mycket får jag i semesterlön?

– Många köper en Boyfriend-kudde. Den ser ut som en halv man. Det finns ju många singelmammor, eller mammor som vill ha något att hålla om när partnern inte är hemma, säger Filip Lundberg.

Folk köper också godisunderkläder. Listan kan göras lång.

– Alla konstiga grejer är ju så vanliga här, säger han.

Läs mer: På Alla hjärtans dag jagar kunderna den perfekta dildon

Han tänker lite till och sätter handen mot hakan. Vad är den konstigaste presenten? Så börjar han skratta.

– Min mormor blev gratulerad av hela familjen, jag tror det var på morsdag. Då fick hon penispasta. Alla visste vad det var i paketet och väntade med spänning på hennes reaktion när hon öppnade. Hon sa ”Åh, vilka fina blommor!”.