Jag är tatuerare och anställd på heltid på en tatueringssalong. Jag och min arbetsgivare har hamnat i en diskussion om hur många timmar i veckan som jag i genomsnitt ska jobba när jag jobbar heltid. Min arbetsgivare schemalägger mig på 40 timmar i veckan men en vän till mig som jobbar på en annan salong jobbar bara 38 timmar och 15 minuter i veckan. Vad är det som gäller? Med vänlig hälsning Olof

Svar: Enlig skönhetsvårdsavtalet, som är det kollektivavtal som gäller på din arbetsplats, så påverkas arbetstiden av salongens öppettider. Om salongen är öppen alla dagar i veckan så är arbetstiden 38,25 timmar i genomsnitt för heltid och för en salong som har stängt minst en dag i veckan så är arbetstiden i genomsnitt för heltid 40 timmar per helgfri vecka.

Freja, facklig rådgivare, Handels Direkt