Det var i mitten på förra veckan som Handels varslade om strejk mot djurbutiken Sea Hund och Katt söder om Stockholm. Handels hade då i över ett års tid försökt att få till avtalsenliga villkor och löner för butikens elva anställda.

Enligt Petter Gustafsson, ombudsman på Handels i Stockholm, gick det hela väldigt fort efter strejkvarslet.

– Eftersom butiken inte var med i Svensk Handel hade vi som utgångspunkt att teckna hängavtal. Men ganska omgående efter att vi lade varslet så sa de att de tänkte gå med i Svensk Handel igen. I går morse fick vi reda på att de tecknat avtal, säger han.

Läs mer: Djurbutik varslas om strejk

Rent praktiskt innebär det att personalen nu får tjänstepension, en reglerad högre semesterersättning, branschvanetillägg samt kortare arbetstidsmått på 38,5 timmar i veckan i stället för 40 timmar i veckan.

– Jag har varit ute och informerat de anställda och de var överlyckliga. Det här innebär flera radikala förbättringar för dem, säger Petter Gustafsson.

Avtalet på Sea Hund och Katt gäller från och med den 1 juli. Handelsnytt söker arbetsgivaren för kommentar.