Varken hr-chef Charlotta Lindborg eller vd Johan Sjödin kan svara på frågor med hänvisning till semester. Sandra Martinsson, pressansvarig på Jysk säger dock följande med anledning av att viteskravet nu blivit verklighet:

Jysk riskerar nu att får böta 1,5 miljoner kronor. Vad är er kommentar?

– Jysk tar Arbetsmiljöverkets kritik på största allvar och har redan gjort flera förbättringar i verksamheten.

Läs mer: Jysk underkänns – riskerar 1,5 miljoner i vite

AV menar att anställda löper stor risk av att drabbas av belastningsskador. Hur ser ni på det?

– Arbetsmiljöverket skriver i sitt beslut att de inspekterat sju av våra 140 butiker och att de gjort besök i ytterligare ett antal butiker. Vår uppfattning är att det fungerar mycket bra i de flesta av våra av butiker.

– Konkret har vi tillsatt en referensgrupp som ska vara med i och förbättra arbetsmiljön ytterligare. Vi har också förbättrat vår skyddsrond och sett över våra tekniska hjälpmedel. Där sker uppdateringar under sommaren.

Jysk Sverige slog omsättningsrekord med 3,5 miljarder förra året. Har ni inte råd med en bättre arbetsmiljö sett till det?

– Vi jobbar hela tiden med att utveckla vår verksamhet och har medverkat aktivt i diskussionen med Arbetsmiljöverket. De synpunkter på förbättringar som Arbetsmiljöverket framför använder vi nu för att utveckla oss och bli ännu bättre.

LÄS HELA GRANSKNINGEN AV JYSK HÄR: