Jag jobbar sedan tre år tillbaka som ombudsman hos SSU. Jag är föräldraledig och här om dagen så pratade jag och en vän i min mammagrupp om den ersättning man får som föräldraledig. Min vän som jobbar som säljare på Ica, berättade att hon fått extra pengar ifrån ett föräldrapenningtillägg hos Afa försäkringar. Borde inte jag också ha rätt att få extra ersättning på min föräldrapenning?

//Sanne

Svar:

Enligt det kollektivavtal som gäller för dig så har du i stället för att få ersättning från Afa, rätt att få ersättning direkt från din arbetsgivare. Enligt avtalet så har du rätt till föräldralön. Ersättningen är en utfyllnad till föräldrapenningen under en tidsperiod motsvarande Försäkringskassans bestämmelser. Utfyllnad utges under högst 360 dagar per barn.

Freja, facklig rådgivare, Handels Direkt