Handelsnytt besökte varuhuset Åhléns City i Stockholm. Vi gick runt bland anställda för att höra vilka frågor de tycker är viktigast inför valet och varför. Vid ingången, vid parfymavdelningen, fick Handelsnytt inte prata med anställda för en chef. Först efter en stund träffade vi Marcus Åkerberg i butiken Tiger of Sweden.

Val 2018

Se var du hör hemma med vår partikoll

Nyheter

– Om det är något man ska brinna för så är det vård, jobb och inkomst. Jag har lagt en röst på Centerpartiet.

”Bekämpa den kalla politiken”

Dock betonar Marcus Åkerberg att han inte är så insatt men det är viktigt att rösta.

En annan anställd på Åhléns som heter Kent Rahmn betonar vikten av att bekämpa den, enligt honom, kalla politiken som råder.

Kent Rahmn, Åhléns.

– Jag tycker att hela den här högersvängen och den kalla politiken, jag tycker inte om den. Så humanism är viktigaste frågan.

Bára Ticoalu, Diesel Åhléns.

Trafiken är viktig

För Bára Ticoalu, som jobbar för Diesel på Åhléns är trafiken en väldigt viktig fråga.

– Jag vill ha bättre organisering av det. Det är svårt för alla bilister komma in eller ut i stan. Det är för mycket ombyggnationer.

Daniel Dixgård, G-Star.

”Välfärd viktigt”

Enkäten fortsatte till andra varuhus och Handelsnytt besökte Gallerian på Hamngatan i Stockholm. På butiken G-Star jobbar Daniel Dixgård.

– För mig är välfärd och jämställdhet viktiga. Som det ser ut i Sverige just nu så tycker jag att det är väldigt viktigt att ta ställning. Alla ska med när det gäller välfärden, det spelar ingen roll vem du är. För mig är det viktigt att ta ställning nu när det blåser högerextrema vindar i Sverige. Det är viktigt att ta ställning för demokratin.

Handelsnytt har intervjuat en till person. Hon meddelade via e-post att hon pratat med chefen och eftersom hon intervjuades i sin yrkesroll ville hon inte längre vara med i intervjun.