Noterar att det blivit trendigt att rösta rött. Influencers som Columbine Smille, Marcella Mravec och Kenza går ut med att de röstar rött. Nu vet jag inte om Fredrik Strage är en influencer, men han är en likväl en musikjournalist och författare som många läser. Och till och med han, han har gått från blått till rött.

En person i min närhet har gjort en Fredrik Strage.

Hon går igenom en tuff period privat. Hon har röstat blått genom alla år. Men i år blev det Socialdemokraterna. ”Tror allt det här jag går igenom nu har fått mig att inse värdet i deras sätt att tänka. Det andra känns så fel. När man känner sig svag så blir tryggheten så viktig!”, skriver hon i messet när jag frågar varför. En blir ju varm i hela själen.

Jag har haft två flugor i min lägenhet sedan förra söndagen. De irriterar mig något enormt, men jag har inte samvete att slå ihjäl dem. De har ändå hållit sams, hållit sig på varsin kant. Men i dag är de galna. På varandra. De flyger i cirklar om varandra. Antingen bråkar de, eller så har de en fling. Jag väljer att tro på kärleken. Nu ska jag gå till vallokalen och rösta i kärlekens färg.

Och så här på valdagen. Oavsett vad du röstar på, rösta! Demokratin ger dig både den rättigheten och skyldigheten.