Handelsnytt frågade anställda i olika butiker i Skärholmen centrum hur de känner kring att vi inte har någon regering nästan två månader efter valdagen, och vilken regering de helst vill se.

1. Hur tänker du kring att vi inte har någon regering ännu?

2. Vilken regering vill du se?

Amanda Larsson Kappahl

1. De borde fixa det snart. Jag har följt nyheterna lite. De får komma överens hoppas man.

2. Jag vet vilka som jag inte vill se i regeringen. Inte högern, inte extremister i alla fall. Jag tänker på rödgröna sidan.

Rachelle Haddad Smycka

1. Det känns att något är fel eftersom det har gått nästan två månader. Jag är inte så insatt i politik men det är uppenbarligen något som är fel.

2. Man säger ofta inte vad man röstar på, men jag röstade på Kristdemokraterna. Jag är inte säker men jag hoppas inte att Alliansen går med Sverigedemokraterna.

Vincent Köhler Clas Ohlson

1. Jag tycker att det är väldigt amatörmässigt av vuxna som ska representera själva landet att de inte har kommit fram till ett beslut än. De borde göra det för folket och komma tillsammans.

2. Politikfrågorna är en väldigt personlig grej. Jag vill helst inte säga vad jag röstar på. Men jag vill mer ha en grön regering eftersom miljön har påverkats till det negativa senaste året. Och det upplever många i min generation också. Så gärna någon som tänker mycket på miljön.

Stefan Vratonjic Netto

1. Att de inte kan samarbeta, det är så enkelt.

2. Det är ju vänstern. Inte rödgröna, men rödröda.

Robert Merza Dressmann

1. Helt ärligt så bryr jag mig inte så mycket. Jag känner att varje regering lurar oss folket.

2. Jag vill dock se Socialdemokraterna.

Detta har hänt

Andreas Norlén är riksdagens talman. Efter möten med alla partiledare bestämde han sig för att i början av oktober ge sonderingsuppdraget till Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Ulf Kristersson hade två veckor på sig att försöka se vilka han kan tänka sig att regera med. Alliansen är riksdagens minsta block med 143 mandat i riksdagen. Alliansen sökte stöd hos Socialdemokraterna som avvisade förslaget eftersom Alliansen är minsta blocket.

Efter många turer bestämde sig Ulf Kristersson för att ge upp, eftersom han ansåg att det inte finns möjlighet för en regering.

Sonderingsuppdraget gick därmed till Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. I likhet med Kristersson fick Löfven två veckor på sig att se om han kan bilda en regering. Men inte heller han lyckades lösa regeringsfrågan. Löfven kastade in handduken.

30 oktober ska Andreas Norlén träffa partierna i grupp för att se om det finns möjlighet att bilda en regering som tolereras av riksdagen. Vem som får sonderingsuppdraget är oklart men Jan Björklund, partiledare Liberalerna, har sagt att Annie Lööf, partiledare Centerpartiet, bör få sonderingsuppdraget.