Coops presschef Tobias Rydergren ringer upp Handelsnytt för att berätta att stolen är tillbaka.

Stolbråk när Coop Online förbjuder lagerpersonal att sitta ner

Nyheter

Varför har ni ändrat er?
– Efter den rapportering som varit i frågan så har det blivit väldigt mycket diskussioner. Det framstår som att vi inte tar vårt arbetsmiljöansvar och så är det inte. Vi har pauser inlagt i schemat och det är också möjligt att ta mikropauser där man kan sitta ner.

På Coop Online i Kungens kurva arbetar ett 100-tal anställda med att plocka varor åt kunder som beställt mat via kedjans e-handel. Ungefär tre ur personalgruppen jobbar med att skriva ut och sätta på etiketter på backar som sedan fylls på med varor av lagerplockarna. Etiketterna hjälper plockarna att se kund-, order- och turnummer.

Då ett av arbetsmomenten för etikettgruppen innebär att skriva har de tidigare haft möjlighet att sitta ner under tiden. Men stolen togs bort.
Efter att skyddsombudet vid flera tillfällen utan framgång begärt att få ett tydligare svar på varför har ärendet nu landat på Arbetsmiljöverkets bord i form av en 6:6-a anmälan. Arbetsmiljöverket ska efter skyddsombudets anmälan komma ut till Coop Onlines lager i nästa vecka för att prata om arbetsmiljön, säger Tobias Rydergren.