Skälet till varslet är att Train Logistics trots en längre tids samtal med Handels vägrat skriva på förbundets kollektivavtal.

Train Logistics jobbar med inriktning på catering åt bland annat SJ, Snälltåget och Norrlandståget. Företaget har kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket men båda fackförbunden är överens om att Handels avtal ska gälla.

Det är inte företagen som väljer vilket avtal som ska gälla

– Företaget vill inte skriva kollektivavtal med oss trots att deras verksamhet rör försäljning och lager. Det innebär osund konkurrens med andra företag och det sämre villkor för våra medlemmar på arbetsplatsen. Det ska vara ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Det är inte företagen som väljer vilket avtal som ska gälla, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handels, i ett pressmeddelande.

Stridsåtgärderna träder i kraft den 5 december klockan 6.00 om parterna inte kommit överens innan dess. Varslet berör samtliga nio anställda på arbetsplatsen.