Vad är det du ger bort?

– Några kassar med skinka, sill, lax, rödbetssallad, ost, glögg, pepparkakor och julgodis för runt 700 kronor styck. Tillräckligt för att göra ett enklare julbord.

Varför vill du göra detta?

– Julen handlar ju om att ge. Som handlare lever jag på andra människor och har det bra ekonomiskt. Nu har jag möjlighet att ge något tillbaka till dem som inte har det lika bra. Det är andra året som vi gör det. Min fantastiska personal ställer upp och packar kassarna.

Jag lyssnade på julmusik i 8 timmar

Reportage

Hur har initiativet tagits emot?

– Mycket bra. Förra året hörde 20 personer av sig och bad om mat. I år ser det ut att bli dubbelt så många. De kommer inte bara från Insjön utan även Leksand, Rättvik och Borlänge. Många berättar i mejl om svåra situationer med sjukdom, arbetslöshet och skilsmässor. De är väldigt tacksamma över den hjälp de får. Vi har också fått mycket uppskattning från kunder som vill hjälpa till på olika sätt.

Hur kan andra bidra?

– Bageriet i Insjön står för brödet som vi ger bort. Vi har tackat nej till privatpersoner som vill bidra med pengar, men de som vill kan få köpa en julklapp till barnen i de familjer vi hjälper.

Borde fler handlare ta efter ditt initiativ?

– Ja det tycker jag. De flesta Icabutiker har råd att göra något liknande. Man får så mycket tillbaka när man ser glädjen hos dem som får.