Instagrams popularitet tycks aldrig dala. Det sociala mediet är näst störst i Sverige och är den plattform som ökar snabbast i förhållande till konkurrenterna Facebook, Twitter och Snapchat. Enligt Internetstiftelsens årliga undersökning Svenskarna och internet använder numera 60 procent av svenskarna appen. Tittar man globalt så har nätverket vuxit från 600 miljoner till 800 miljoner användare bara det senaste året.

Men vad vi glor på under alla dessa timmar är en annan sak. Fastnar du också lätt i ett planlöst skrollande bland gulliga djur, maträtter och trista semesterbilder? Vi har lösningen.

Här kommer kontona som tar ditt Instagram-liv till nya höjder.

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

 

@breadfaceblog

Här är ett Instagramkonto du aldrig trodde du skulle behöva – ett där en ensam kvinna sitter i ett rum och trycker fejset rakt ner i olika varianter av bröd. Humoristiskt, provokativt eller bara sjukt? Avgör själv, titta måste man oavsett. Enligt skaparen, som förblir anonym, är sockerkaka det bästa brödet att köra plytet i.

Enligt skaparen är sockerkaka det bästa brödet att köra plytet

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

@paulflart

Historien bakom Paul Flart, eller The Fart Authority som han kallar sig själv, är onekligen intressant. Under drygt sex månader spelade säkerhetsvakten från Florida in sig själv när han släppte väder på jobbet. Efter att han ökat sin följarskara markant fick hans arbetsgivare till slut nys om kontot och gav honom sparken, en process han också livestreamade till omvärlden. Oavsett vad man tycker om prutthumor så måste man häpna inför Mr Flarts förmåga att få till rumptruddelutter. Brakare, smygare och hederliga gamla rökare – här finns allt.

 

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

@konsultdojan

Lakritssnablar, stekspadar och dumlesläggor. En konsultdoja kan komma i många former och namn. Kärnan är hur som helst en långsmal herrsko i skinn, ofta med klack och fyrkantig spets. Enligt upphovsmännen till kontot är Eccos modell Helsinki konsultdojans urmoder. Vill du förkovra dig mer i denna ryktbara sko, och anonyma smygfoton av dess bärare, är detta konto ett måste.

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

 

@snubbarinreder

Du känner till typen från tonåren. Vi pratar om killen som samlade varenda ölburk han någonsin druckit i en pyramid i den dammiga hyllan i pojkrummet, på platsen bredvid alla Axeparfymer. Den killen har nu växt till sig, flyttat hemifrån och bytt ut ölen mot kettlebells, bänkpress och fotbollshalsdukar. Snubbarinreder bjuder in dig att följa med i hans och hans likars inredningseskapader. Genialt är det.

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

 

@matmisar

Alla som lönearbetar känner till lockelsen i att stirra ner i kollegans lunchlåda. ”Mm, det där ser gott ut!”. Några sådana betyg delas dock inte ut här. Genom Matmisär får man nämligen möjligheten att se vad som inmundigas i lunchrummen hos anställda inom den svenska ordningsmakten. Och det är ingen rolig syn. Eller jo, det är ju det. Väldigt roligt. Matmisärs skapare Åsa Erlandsson ger följande uttalande till Handelsnytt:

”Inom polisen sysslar vi med verkligheten, även när det gäller mat. Ambitionen med Matmisär är att vara ett välbehövligt avbrott i flödet när du inte orkar se ett enda superbär till. Det är din tröst i livsstilshelvetet när du står på jobbet och mikrar en Billys pan pizza – du är inte ensam!”

Matmisär är din tröst i livsstilshelvetet när du står på jobbet och mikrar en Billys pan pizza

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

 

@cindypyssel

Under Instagramaliaset Cindys Pyssel spelar Philip Kullgren den älskvärda Åtvidabergs-mamman Cindy. Förutom att pyssla är Cindys intressen att hänga med family, allt som rör Ernst Kirschsteiger, dricka Gosa-vin och att fotas som Modell för en dag ett par gånger om året i Norrköping. ”Hallå alla myzpyzizar!” skanderar hon på bredaste östgötska för att sedan ge sig ut på jakt efter unga ”karlslokar” – hon gjorde nämligen slut med maken Stefan för några månader sen. Låter det som stereotyp småstadsbuskis? Amenläjteså. Samtidigt är det gjort med så mycket värme, ortskärlek och träffsäkerhet att man måste dra på smilbanden.

Hallå alla myzpyzizar! skanderar hon på bredaste östgötska för att sedan ge sig ut på jakt efter unga karlslokar

 

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

@broderauttexten

En släng av tourettes i broderiform. Så beskriver Malmöbon Gisela Ståle sitt konto Brodera ut texten. Enligt en intervju med Sydsvenskan började intresset som en form av terapi i samband med en sjukskrivning. I dag når hennes tragikomiska budskap ut till över 15 000 följare. Här följer några broderiexempel: ”Orka torka sig” (på toapapper), ”Rövhatt” (på en keps) och ”SÖKES Räk- macka, gärna med bra glid” (på duk).

Bubblare: Dyngbaggegalan, Comedy wildlifephoto, Gunde Svan som Indian, Awkard Familyphotos, Byggbögarna, What would Ernst do och Jaccques Thomas Oscar.

Följ @handelsnytt på Instagram!

Så klart har även Handelsnytt ett Instagramkonto! Här hittar du varken pysslande Åtvidabergsmammor, fisande säkerhetsvakter eller konsultdojor – utan snackisar, granskningar, nyheter och berättelser från människor inom handeln.