Gratulerar till den äran! Varför har du fått den här utmärkelsen?

– Regelverket säger att man ska ha varit medlem i 30 år och förtroendevald i 25 år. Det är precis det jag har gjort. Jag har varit förtroendevald nästan halva mitt liv och haft väldigt många fackliga uppdrag på Kappahl. För mig är det verkligen stort. När jag blev förtroendevald en gång i tiden var det nästan mot min vilja, men med åren har jag insett hur otroligt viktigt och roligt det är.

Vad innebär det att vara hedersmedlem?

– Man får en Handelsnål, annars är det äran för hela slanten. Förbundsstyrelsen har tagit beslutet vet jag, men själva utmärkelsen får jag nog på min klubbs årsmöte i mars.

Efter alla år som facklig, vad sticker ut mest?

– Det är nog mina år inom CFG-gruppen (centralfacklig grupp, reds anm) på Kappahl. Det har gjort enorm skillnad för många i företaget. Sen minns jag också de tuffa förhandlingarna. När jag var ny på min butik fick jag tidigt ta tag i en del tunga ämnen. Klarar man sådant så växer man som människa.

– Sen är det såklart när man lyckats lyfta lönerna. Jag har till och med fått tack-vykort och brev från medlemmar. Det är sånt som gör att man vill fortsätta.

Jag har till och med fått tack-vykort och brev från medlemmar. Det är sånt som gör att man vill fortsätta.

Varför blev det butik från första början?

­­– Innan hade jag caféjobb och var även på närradion ett tag. Sen hamnade jag på Kappahl via en kompis som jobbade här. Hon tyckte det var orättvist att jag var ledig på helgerna och ville ha hit mig, haha.

Hur ska du fira?

– Självklart ska det firas! Ett glas bubbel kan det nog bli.

Så blir man hedersmedlem

För att bli hedersmedlem måste man ha 30 års medlemskap i ett LO-förbund. Under minst 25 år av dessa ska man ha haft ett förtroendeuppdrag i Handels, antingen lokalt eller centralt. Totalt har Handels ett 50 tal hedersmedlemmar.

Förbundsstyrelsen utser hedersmedlemmar efter ansökan från avdelningen. Normalt utses en-två Hedersmedlemmar per år. Förutom äran får man även en nål.