Hur kommer det sig att ni grillade utanför Dagab och Ica:s lager i Göteborg?

– Det var någonting som den lokala ungdomskommittén kom på att vi skulle göra i stället för det klassiska, att stå och dela ut frukostpåsar. Vi slog upp lite tält och bjöd på korv och Festis helt enkelt. Vi ställde oss där mellan skiften, när dagskiftet slutade och kvällsskiftet började. Då fick vi in rätt mycket medlemmar och kursanmälningar så det var lyckat, säger Daniel Karakas.

Hur var reaktionerna från lagerarbetarna?

– De var jätteglada och nöjda. De tyckte att det var roligt att vi gjorde någonting för dem, så de kände sig lite utvalda.

Hur känns det att prisas för er idé?

– Väldigt bra och väldigt roligt. Det är kul att vi blir uppskattade för en bra idé!

Handels ungdomar prisas

För att uppmärksamma insatser från ungdomar inom Handels delar facket ut två priser:

Årets skolinfopris för läsåret 18/19 går till Handels avdelning i Linköping för deras ”gedigna arbete i att trots få skolinformatörer lyckats nå ett ökat resultat”. Avdelningen har både hållit fler skolinformationer om fackets verksamhet och värvat fler elevmedlemmar än året innan.

Årets idéstipendium för utvecklande ungdomsverksamhet 2018 tilldelas Handels avdelning i Göteborg där grillningen lyfts fram som ett bra exempel på att ”skapa en mötesplats som speglar Handels ungdomspolicys mål om låga trösklar”. Grillen gav 30 nya medlemmar och 98 anmälningar till Handels kurser.

Källa: Handels

Ni får 10 000 kronor av Handels. Vad gör ni för pengarna?

– Jag kan tänka mig att det blir en kick-off eller liknande där vi samlas och gör någonting skoj med hela lokala ungdomskommittén.

Fortsätter ni med grillningen?

– Ja, det tror jag. Inte i år dock, men absolut i framtiden. Vi har inte planerat för det i år och sen känns det för tätt inpå att köra igen på de två stora lagren, det har inte tillkommit så många nya anställda.

Kan ni tänka er att grilla vid andra arbetsplatser?

– Absolut. Vi har ju lite andra större arbetsplatser i Göteborg så det kan vi tänka oss.