Det var i våras som mannen i 70-årsåldern ställde intima frågor till en ung tjej som jobbade i kassan i en matbutik i Västerbotten.

Vid olika besök ska mannen enligt SVT Västerbotten ha undrat vad hon hade provat för kondomer och dessutom ha erbjudit sig att tillverka en dildo till henne. Han ska också ha frågat om den butiksanställda ville gå med i en grupp där de kunde måla på varandras kroppar.

Utnyttjade kvinnans jobbsituation

Mannen har nu dömts för sexuellt ofredande vid Lycksele tingsrätt. Enligt P4 Västerbotten anser rätten att han har utnyttjat den unga kvinnans utsatta ställning eftersom hon förväntas vara professionell i mötet med kunderna. Hon anses ha varit särskilt utsatt på grund av sin låga ålder, under 18 år.

Mannen hävdar att kvinnan har missförstått honom och nekar till brott. Nu ska han betala ett skadestånd på 5 000 kronor till den unga kvinnan, samt dagsböter.