Vad innebär det?

– Vi bjuder på fika i butiken och har lite olika evenemang. Sen ska vi säga snälla saker, krama kunder och varandra och så får man trycka på en klickmaskin och göra en glad gubbe varje gång. Vi utmanar oss i att det ska bli så många klick som möjligt. Det är ingen tävling, utan mest för att se till att vi blir mer kärvänligare i butiken.

– Vi har gömt en massa hjärtan i butiken också med härliga budskap som: ”du är bäst”, ”hej snygging”, ”har du gett någon kärlek i dag?” De finns på speciella ställen där de kan uppmärksammas, vid kassan och där folk handlar kaffe till exempel.

Brukar ni ha kärleksveckor?

– Det är första året vi kör en sån här vecka. Jag tror att det kom från chefen faktiskt, som tyckte att vi behövde ge lite extra kärlek till varandra.

Vad säger kollegorna?

– Jag tror alla tycker att det är positivt! En sak vi också gör är att sätta post it-lappar på våra skåp där vi skriver vad vi tycker är bra med våra kollegor. Så det är fullt med lappar i omklädningsrummet nu och så blir man glad när man läser vad det står.

Vad står det på ditt skåp?

– Att jag är mysig, jag är en trevlig sötis, underbar, snäll, glad. Vissa har bara gjort ett hjärta.

Kollegorna på Ica Kvantum i Landskrona sätter post it-lappar med uppmuntrande ord på varandras skåp.

Hur reagerar kunderna?

– Standardfrågan: ”firar ni något speciellt?”. De märker att vi har en helt annan stämning i butiken. Jag sa att vi skulle haft denna vecka 52 veckor om året. Det är väl nu när det börjar bli mörkt ute som folk behöver uppmuntran. Vi hoppas att det ska smitta av sig och sprida glädje resten av året!