Jag som är kassörska och lider av astma är såklart orolig i dessa tider av coronavirus.

Inte bara för att jag själv kan behöva läggas in på sjukhus för att få hjälp att syresätta kroppen, utan mest över att bli en smittspridare och smitta mina kära stammisar i 65–93 års ålder.

Jag sitter den större delen av mitt arbetspass i kassan och jag älskar mitt jobb, men det är stammisarna som gör det hela så roligt. Kan vi inte då börja tänka på kundernas säkerhet i första hand och få lov att börja använda andningsskydd när man jobbar i kassan och därmed minimera smittspridning?

Jag har frågat många av mina kunder vad de skulle tänka om de såg personalen i kassan med andningsskydd. Svaret blev till 90 procent att de skulle känna sig säkrare när de betalar i kassan och vara mindre rädda att bli smittade genom kontakten med kassapersonalen.

Varför inte ta det säkra före det osäkra?!

B.K
Butiksanställd