1. Vem ska tvätta?

Om det är arbetsgivaren som betalat kläderna och kräver att du har på dig dem ska företaget stå för tvätten. Det står till exempel i kollektiv­avtalet för lager- och e-handel att företaget ska ge alla anställda överdrags­kläder eller pengar till det och fri tvätt. 

2. Måste jag ha arbetsgivarens fula byxor?

Om arbetsgivaren betalar för kläderna och kräver det måste du ha på dig arbetsuniformen – trots dålig passform. Undantag kan vara om du är gravid och det inte finns byxor som passar. Då kan arbetsgivaren betala för ett par liknande byxor. 

3. Jag fryser ihjäl i tunna jobb­tröjan. Vad ska jag göra?

Jobbar du till exempel i drive in på en bygghandel kan du kräva att arbetsgivaren står för en varm fleecetröja och handskar. 

Har du i stället alltför varma kläder kan du riskera att få hudutslag eller svamp. För varma eller kalla arbets­kläder kan vara ett arbetsmiljöproblem och då måste chefen lösa problemet.  

4. Klädbutiken vill att jag köper deras märke och har på jobbet. Måste jag?

Det kan finnas en policy om att du ska använda arbetsgivarens klädmärke, men då ska företaget stå för kostnaden. Det gäller även om du får rabatt på köpet. 

5. Chefen säger att jag ska köpa egna skydds­skor. Är det okej?

Nej, skyddsskor och annan skyddsutrustning ska arbetsgivaren stå för, enligt Arbetsmiljölagen. Du kan dock inte kräva till exempel egna skor, varm jacka eller termobyxor, utan det kan vara flera som får dela på lånekläder. 

Om du av medicinska skäl behöver speciella skor ska du vända dig till vården för ett läkarintyg och utprovning. Men det är ändå arbetsgivaren som ska betala. 

6. Chefen säger att vi inte behöver skydds­skor, men jag vill ha det. Vad göra?

Om det är oklart om det behövs skyddsutrustning kan ni göra en riskanalys. Då samlar ni information om potentiella risker, värderar hur allvarliga de är och åtgärdar dem. Det kan till exempel visa sig att det behövs skydds­skor. Arbetsgivaren är skyl­dig att regelbundet undersöka risker och åtgärda dessa. 

7. Jag är frisör. Kan jag köpa arbetskläder för friskvårdsbidraget?

I frisöravtalet står det att anställda kan använda friskvårds­bidraget antingen till träning eller till att köpa arbets­kläder.
Men om arbets­givaren vill sätta sin logga på kläderna ska denne betala förstås.  

8. Chefen säger att vi ska ha mörka kläder på jobbet. Är det okej?

Om en arbetsgivare kräver att man till exempel ska använda ljusa eller mörka färger, så är det okej så länge kläderna ingår i en ”normal garderob”.

Källor: Anneli Eriksson på Handels Direkt, Arbetsmiljöverket, Handelsnytt.