Misslyckandet att nå en överenskommelse betyder att regeringen och samarbetspartierna kommer att förändra lagen om anställningsskydd enligt de förslag som utredaren Gudmund Toijer lade fram i våras.

Det beklagar LO och PTK, eftersom utredarens förslag i första hand innebär lättnader för företag som vill säga upp anställda.

– Det har varit en tuff men konstruktiv förhandling mellan parterna, tyvärr nådde vi inte hela vägen fram denna gång, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson i en första kommentar.

Hyvling och visstid

LO:s främsta mål i förhandlingarna har varit att få bort allmän visstidsanställning och så kallad hyvling, och öka tryggheten för inhyrda anställda.

Den sortens krav kommer flera fackförbund nu att driva i avtalsrörelsen, som inleds i dag, säger LO:s ordförande.

Förändringar genom kollektivavtal är den enda långsiktigt hållbara alternativet för att förbättra anställningstryggheten och flexibiliteten på alla delar av arbetsmarknaden, skriver PTK i ett pressmeddelande.

– Viljan att träffa ett avtal har varit mycket stark bland alla parter och stor kraft har lagts på att arbeta fram förslag som är bra för anställda, arbetsgivare och för samhället. En av våra föresatser var att förhandla ända in i kaklet. Det har vi gjort och det är vi stolta över, säger Martin Linder, PTK:s ordförande.

Konkreta förslag

Även Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl beklagar att förhandlingarna sprack, eftersom det fanns många konkreta förslag för en bättre arbetsmarknad på förhandlingsbordet.

– Vi har gjort vårt yttersta för att hitta en balanserad uppgörelse som alla tre parter kunde bära hem. Tyvärr har vi inte lyckats. Förhandlingarna har varit konstruktiva trots många svåra frågor. 

Helheten avgjorde

Orsaken till att förhandlingarna strandade finns inte i någon enskild fråga, utan i helheten, säger insatta källor från såväl LO- som PTK-sidan till Arbetet.

I medias rapportering har Svenskt Näringslivs krav på förändringar av saklig grund-begreppet i las stått i fokus. Det har förvisso spelat in.

Men arbetsgivarna har i första hand varit ute efter förtydliganden av i vilka situationer en anställd kan sägas upp på grund av misskötsamhet eller mycket dåliga prestationer, enligt Arbetets källor.

I stället var det Svenskt Näringslivs samlade tryck, inklusive utökade undantag från turordningen när anställda sägs upp på grund av arbetsbrist, som blev för stort. 

Regeringskris

Ytterst kan nu en regeringskris hos i fall regeringen lägger fram den omtalade las-utredningen på riksdagens bord. 

I januariavtalet med C och L står nämligen att om parterna inte kommer överens så ska utredningens förslag bli lag, något som de liberala samarbetspartierna är måna om.

Det kan dock påverkas av att Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt hotat att rikta misstroende mot regeringen i fall just utredarens förslag blir verklighet. Något som Sjöstedt bekräftar på Twitter i morse.

”Vänsterpartiets hållning och löften ligger fast. Stefan Löfven kan inte sitta kvar som statsminister om han avser att lägga fram LAS-utredningens förslag som skulle slå sönder tryggheten i anställningen för alla löntagare i Sverige”, skriver han.

Den här artikeln är först publicerad i Arbetet, som tillsammans med Handelsnytt och fem andra titlar ingår i LO Mediehus.