Jag har precis börjat plugga och är studieledig på heltid. Min chef har sagt att eftersom han anställt en vikarie för mig så får jag inte komma tillbaka tidigare än det datum som jag uppgett att skolan slutar. Blir jag arbetslös om jag väljer att hoppa av studierna om jag upptäcker att det inte går som jag tänkt mig?

/Linnéa

Hej Linnéa! Du har enligt studieledighetslagen rätt att återgå till ditt arbete om du väljer att avbryta dina studier. Du informerar i så fall din arbetsgivare om att du vill återgå till arbetet.
Arbetsgivaren är dock inte skyldig att låta dig återgå tidigare än två veckor efter att du informerat arbetsgivaren. Om din ledighet har varat i minst ett år gäller att du har rätt att komma tillbaka en månad efter att arbetsgivaren mottagit informationen.
/Christer, facklig rådgivare