Jag undrar om det är möjligt att förhandla fram ett nytt arbetsschema med arbetsgivaren om det gynnar båda. 
Mina och min sambos arbetstider krockar rätt mycket. Våra barn är så små så jag vill absolut inte att dom ska ha 10-timmarspass på dagis. Min fråga: Är det möjligt att be arbetsgivaren att sluta erbjuda fler natt-tjänster varje år till ungdomar som är endast ute efter pengar och inte har något familjebehov av schemat? 
Om jag får natt kan jag både lämna och hämta dom varje dag och även vabba mindre för att ta dom till BVC, tandläkare eller om dom är sjuka under dagen. 
Alternativet just nu är att jag ber om fler tidigare morgonveckor 05–14. Har jag dagtidsveckor måste jag gå ner i tid och det förlorar både jag och min arbetsgivare på. Vårt företag är stort och har treskift.
/David

Hej David!
Tack för din fråga. 
Arbetsgivaren ska enligt lag underlätta för anställda att kombinera förvärvsarbete med föräldraskap. Detta är en del av de aktiva åtgärder som arbetsgivaren behöver arbeta med och exempel på åtgärder kan vara att se över just arbetstiden för de anställda som har ett sådant behov. Om du vill lyfta schemafrågan med arbetsgivaren behöver de därför samverka med dig om detta.

Om du arbetar på en arbetsplats med tecknat lager- och e-handelsavtalet finns det också regler om att anställda inför fastställandet av det nya årsarbetstidsschemat har möjlighet att inkomma med önskemål om fem schemafria dagar samt arbetstid på kvällstid och helger. Dessa önskemål skall sedan ligga till grund för den övergripande bemanningsplaneringen på arbetsplatsen.

Du nämner att du arbetar på en större arbetsplats. På större arbetsplatser finns ofta lokala fackliga representanter som du kan ta kontakt med för vidare stöd och hjälp i frågan.
Allt gott!

Adam, Facklig rådgivare