En vanlig arbetsdag på Icas lager i Kungälv är en pusselbit i ett stort projekt som går ut på att visa vardagen på jobbet för vanliga arbetare. Kofi Gyan nappade direkt när han fick frågan av skribenten Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson.

– De ville skildra vad vi upplever i vardagen på jobbet med slit, stress, glädje och stolthet. Det är roligt att det uppmärksammas, säger Kofi Gyan.

Jessica Sahlström på Coop i Skara deltar också i projektet…

Bland de 33 arbetare från olika delar av Sverige som deltar i projektet finns också butiksanställda Jessica Sahlström i Skara och Amirah Abumterak i Gävle.

Dokumentationen i text och bild ska bli en bok och en utställning som öppnar i Gävle i juni och sedan kommer att turnera i Sverige i flera år. 

De tre Handelsmedlemmarna har fått 5 000 kronor var i kulturstipendium från Handels för att de genom sina berättelser bidrar till att arbetares vardag och villkor tar plats i det offentliga rummet.

… liksom Amirah Abumterak på Ica i Gävle.

Fler som får Handels kulturstipendium

Katarina Frifarare, Stockholm, får 20 000 kronor för sitt konstprojekt om kvinnors och mäns konsthantverk.

Marina Lundsten, Stadium Umeå, får 10 000 kronor för sitt arbete med att utveckla och tillgängliggöra sitt musikaliska uttryck.

Carola Husberg, Lindex Boden, får 7 000 kronor för att ha deltagit med ett textilkonstverk i Runö vintersalong.

Handels kulturstipendium delas ut varje år till medlemmar som planerar eller har utfört något projekt som kan glädja andra medlemmar som åskådare eller deltagare.