– Det var inte jättekul att ta testet men det kändes bra att göra det nu när möjligheten finns, säger Emelie Johansson.

Alla drygt 5 000 anställda på Lidl i Sverige kommer att få ett gratis självtest i veckan. Testet är godkänt för privatpersoner och de anställda utför det själva. Efter 15-20 minuter får man svar. Syftet är bland annat att upptäcka personer som bär på smittan utan att ha några symptom.

Vill öka säkerheten för personalen

– Vi tar ytterligare ett steg i vårt ansvarstagande som arbetsgivare genom att bidra till att minska smittspridningen i samhället och öka säkerheten för våra medarbetare och kunder, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

Bland personalen på Lidl i Lidköping har man än så länge inte haft nåt fall av corona. Emelie Johanssons test var negativt.

– De flesta på jobbet tycker att det är bra att de som vill kan testa sig. Och det är ju helt frivilligt.