I november 2020 berättade Handelsnytt om Nathalie som av sina chefer på en Hemköpsbutik pressades att jobba dagen efter att hon utsatts för våldtäkt. Arbetsgivaren svek och misstrodde henne när hon som bäst behövde stöd.

Rapporteringen ledde till att butikens chefer fick sluta, arbetsmiljön förbättrades och fler offer för den dömde våldtäktsmannen vågade träda fram.

Anton Andersson

Reportern bakom artiklarna, Anton Andersson, har nu nominerats till Tidskriftspriset för Årets granskning.

– Det känns jätteroligt. Jag tänker särskilt på Nathalie som vågade berätta sin tunga historia, men som fick upprättelse samtidigt som hela personalgruppen på arbetsplatsen gick stärkt ur det, säger Anton Andersson.

Priset delas ut av Sveriges Tidskrifter den 10 november. Nominerade till priset för årets granskning är också reportrar från Hem & Hyra, Faktum och Breakit.