1. I veckan släppte Handels en omfattande rapport om hur handelsanställda upplevt coronapandemins alla effekter. Föga förvånande har de senaste 1,5 åren tärt hårt. Stark oro, både för förlorade timmar och smittan i sig, är några saker personalen levt med.

”Blev sjuk och smittade hela familjen redan i april 2020. Bara väntade på att det skulle hända och var livrädd. Skydd fanns inte. Många i personalen insjuknade. Man undrar hur mycket smitta som egentligen förekom i ex byggvaruhusen där kundtrycket var enormt och skyddet var sparsamt.” säger en anställd i rapporten.

2. ”Jag ser dig som kund, se mig då också som människa” skriver signaturen Linnea i en insändare.

Får du också känslan av att ibland bli behandlad som en robot på jobbet?

3. Ont efter kassapasset? Det sägs att kassaarbetare kan lyfta upp mot ett ton per dag, så det vore inte konstigt. Men det finns tricks för att mota olle i grind.

4. Pensionerna ska höjas och utslitna ska få större trygghet. Det slog Handels ordförande Linda Palmetzhofer ett slag för i denna debattartikel skriven tillsammans med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).