”Jag har alltid gått och gjort naglarna hos andra. Jag tittade mycket på hur de gjorde och blev inspirerad. Nu har jag jobbat med naglar i tre års tid.

Det bästa med mitt jobb är kundkontakten och att få skapa något unikt. Nyligen byggde jag in riktiga blommor i en kunds naglar. Hon kom med små blommor hon fått av sin pojkväns dotter i tidningspapper. Det var speciellt, det har jag aldrig gjort tidigare.

Här är naglarna med riktiga blommor i.

Risker med damm och kemikalier

Det svåra med mitt jobb är när kunder kommer med en random bild på något helt galet och vill att det ska se ut precis så. Det är inte alltid helt lätt att få till, men jag blir bättre på det ju mer jag får öva.

I mitt jobb finns risk att utsättas för damm och kemikalier. Här använder vi utsug på alla stationer. Det är jätteviktigt och man måste använda munskydd också. Vi använder inte heller akryl, vilket gör att våra grejer inte luktar.

Jag började på Nail Democracy i maj. Det är ovanligt med företag som har kollektivavtal och bra anställningsvillkor i branschen. Det var det som gjorde att jag sökte det här jobbet.”

Tre vassa nageltips från Sofie

 Använd nagelolja varje dag. Det är superbra och stärker dina naturliga naglar oavsett om du har förlängningar, förstärkningar eller naturliga. Det hjälper också mot torra nagelband och skyddar mot bakterier och smuts.

 Om du målar naglarna hemma, se till att använda baslack för att naglarna inte ska bli missfärgade och avsluta med ett överlack, så sitter det bättre.

 Trendigt just nu: Korta naglar eller extremt långa naglar. Mandelform. Swirl-mönster och hjärtan.

Swirly!