Metropolitan museum of art Konst i världsklass

Det sägs var ett av världens mest framstående konstmuseer, The Metropolitan museum of Art i New York – kolla in själv! Förutom 360-visningar av byggnaden finns interaktiva kartor och tidslinjer över samlingarna.
www.metmuseum.org

Bild: metropolitan museum of art

Salvador Dali-museet Surrealistisk dröm

Det finns många Salvador Dalí- utställningar världen över. Men här i Figueres i Spanien där konstnären föddes och dog finns, som Dali själv ska ha uttryckt det, ”det mest extravaganta och solida arbetet”. Salvador Dali är känd för sin bisarra, drömska, surrealistiska konst. På museet finns målningar, teckningar, skulpturer och installationer. Så ta en virtuell visning i en oväntad och hallucinerande värld!
www.salvador-dali.org

Konstfestival Häng på distans

The Social Distancing Festival startades av Nick Green i Toronto, Kanada. Artister från hela världen lägger upp sina verk i denna online community: Konst, musik, teater. Och när du vill snacka kan du gå in i ett virtuellt öltält, vem vet vilka andra som hänger där?
www.socialdistancingfestival.com

Musik Gig överallt!

Surfa in på gigsguide för virtuella konserter världen över som är på g! När sajten startade var det för att hjälpa musikälskare på resande fot att hitta den lokala musikscenen. Så kom pandemin. Gigsguide tänkte till. Förutom livespelningar kan du nu också se vilka onlinespelningar som är på gång världen över.
Är dansband mer din grej? Missa inte SVT-dokumentären om den svenska dansbandshistorien, som börjar med en kul tillbakablick på 70-talets storhetstid då Flamingo­kvintetten regerade.
Sugen på klassiskt? Kungliga Filharmonikerna spelar på Kon­serthusets sajt. Här finns även jazz och kammarmusik.
www.gigs.guide
www.konserthuset.se/play
www. svtplay.se

Teater Om du har scensukt

På Scalateaterns sajt kan du hyra Henrik Dorsins soloföreställningar eller humorgruppen Grotescos Näradödenrevy. På SVT Play kan du se äldre Dramaten­uppsättningar, som skräckroliga VD av Stig Larsson med bland annat Ernst-Hugo Järe­gård. Eller Tänker på dig baserad på Liv Strömquists serier. Hos Riksteatern hittar du till exempel föreställningen Män i mogen ålder.
www.dramaten.se/play
www.riksteatern.se/riksteatern-play
www.scalateatern.se/play
www. kulturhusetstadsteatern.se/play

Film Streama gratis

Har du inte biblioteks­kort – skaffa det! På flera orter i Sverige kan du streama film gratis via ditt bibliotekskort.
www.viddla.se
www.cineasterna.com/sv