Johanna Stavegren Butiksanställd

* Jobbar på Pocket Shop Arlanda.
* Har pluggat litteratur, skrivande och marknadskommunikation.
* Recenserar böcker på Instagram under @jojostareads.

Bild: Privat

Trion Johanna Hedman (Norstedts)

Hugo, Thora och August är tre vänner runt 25 från olika samhällsklasser i Stockholm. Två av dem blir ihop – fast är de verkligen ett par? Språket är analyserande, perspektivet växlar mellan två av personerna och spänningen ligger i hur trion förhåller sig till varandra.

Bild: Norstedts

Halva Malmö består av killar som dumpat mig Amanda Romare (Natur & Kultur)

Rolig och sorglig dagboksroman på rappt, djärvt språk som även passar ovana läsare. Skildrar ett tröstlöst dejtingliv med en huvudkaraktär som är både charmig och osympatisk i sin alltmer desperata jakt på en stabil kärleksrelation: Nej gör inte så! vill jag ropa. 

Sommarmöten Emily Henry (Lavnder Lit)

Poppy och Alex är två väldigt olika bästisar som brukat göra en resa tillsammans varje sommar – tills något hände som förstörde allt. Man vet inte vad, men kanske går det att reparera? En spännande feelgood som är superpopulär på Tiktok och gör mig sugen på att resa.

Obscuritas David Lagercrantz (Norstedts)

En förmögen förhörsexpert och en ung polis från Husby försöker tillsammans lösa mordet på en fotbollsdomare från Afghanistan. Den som slukat Millenniumböckerna och Zlatanbiografin gillar säkert de udda huvudkaraktärerna i David Lagercrantz nya serie kriminalromaner.

Familjen Johanna Bäckström Lerneby (Mondial)

Skakande reportage om ett maffialiknande familjenätverk som satt sina egna regler och mer eller mindre styr stadsdelen Angered i Göteborg. Vi kommer nära både brottslingarna, offren och myndigheterna som kämpar för att skapa ordning. En bok som ligger rätt i tiden.