Den 11 september är det val och mycket står på spel. Då avgörs vilken väg Sverige ska ta. Vi socialdemokrater går till val på en politik som ökar tryggheten i vårt land och gör det möjligt för vanligt folk att leva ett bra liv.

Precis som Handels kämpar vi för bra jobb med kollektivavtal, en bättre arbetsmiljö och pensioner som går att leva gott på. Frågor som spelar roll för vanligt folk i vardagen.

Klar som korvspad

Hur valet kommer gå vet vi inte, men en sak är klar som korvspad. Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk.

De står för en politik som eldar på segregationen. De vill att marknaden ska bestämma vad som byggs och hur höga hyrorna ska vara.

De har motarbetat förslag om att reglera arbetskraftsinvandringen. Förslag som skulle skapa ordning och reda och få stopp på lönedumpning och oschysst konkurrens. Moderaterna vill dessutom sänka taket i a-kassan.

De vill att vinstuttagen i skolan ska fortsätta. De högerkonservativa har motsatt sig samtliga förslag som presenterats i riksdagen för att begränsa vinstuttagen. Friskolemiljardären Peje Emilsson berättade nyligen i DN att han ”sms:ar Kristersson när han varit duktig”. Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen.  

Trygghetspension

Samtliga högerkonservativa partier röstade emot att höja garantipensionen med 1 000 kr per månad för Sveriges fattigaste pensionärer.

De röstade också mot vår trygghetspension som gör det enklare för de som är över 60 år att få sjukersättning. Det som är en superviktig ventil för de som slitit ut sig på jobbet och inte klarar att arbeta till pensionsåldern. 

De flesta av oss är inte friskolemiljardärer. De flesta av oss har helt vanliga, hederliga jobb som lagerarbetare, butiksbiträde och frisör – jobb som förtjänar respekt och bra villkor. 

Precis som Handels kämpar vi för bra jobb med kollektivavtal, en bättre arbetsmiljö och pensioner som går att leva gott på, skriver Tobias Baudin (S), här tillsammans med statsminister Magdalena Andersson.

Vilka som styr Sverige efter 11 september kommer att göra stor skillnad för dig och dina arbetskamrater. Socialdemokraterna går till val på att öka tryggheten för vanligt folk genom att bryta segregationen och stoppa gängen, att leda en rättvis klimatomställning som skapar gröna jobb med schyssta villkor och att ta tillbaka den demokratiska kontrollen i välfärden. För att klara detta är du i Handels alldeles avgörande! 

Den 11 september väljer du. Jag hoppas du väljer Socialdemokraterna och Magdalena Andersson. Tillsammans med Handels och hela LO vill vi jobba för ett Sverige som kan bättre.