Jag jobbar på ett stort livsmedelslager. Vår logistikchef hatar oss och har noll empati för personalens välmående.

Alla förbättringar vi någonsin fått har varit på grund av facklig styrka eller envisa skyddsombud. Aldrig har mannen själv föreslagit något som skulle göra det bättre för oss eller få oss att må lite bättre.

Inte ett ljud

För ett par år sen hade vi en kollega som drack ihjäl sig. Efter visselblåsning och en envis fackordförande fick företaget och våra chefer en smäll på fingrarna för att de inte hjälpt vår kollega tillräckligt.

När logistikchefen fick frågan om han hade något att tillägga var han tyst. Inte ett ljud, inte ett beklagande.

När vi andra var i sorg, var det onsdag för honom och business as usual.

När min farfar dog och jag som ung lagerarbetare frågade om jag fick betalt för att gå på begravningen var hans enda svar, det beror på hur nära släkting det är.

När jag sa farfar nickade han bara och sa ja utan att beklaga sorgen eller fråga hur jag mådde.

Försämringar

De senaste åren har vi sett försämring efter försämring. Man har bland annat tagit bort möjligheten att köpa frukt via företaget. Alltså varför ska man ha någon fördel att jobba på fruktlager liksom?

Man nekar oss arbets-t-shirt. Detta får man på övriga lager i koncernen, men inte hos oss. 

Vi har ingen förmånsbutik, finns också på våra andra lager.

Man vill inte ens kolla om man kan ordna en truck med hytt så personal slipper jobba i åtta graders kyla en hel dag. Nu har vi öppna truckar med värmesäte men det räcker inte.

Och nu senast tar man bort våra kaffepauser. 

Fem minuter

Vi jobbar i snitt fyra timmar per pass och har bara en rast. Jag anser att under dessa fyra timmar bör man kunna gå upp snabbt, ta en banan och kaffe för ens välmående för att sedan gå ner och jobba. Vi pratar om fem minuter.

Detta togs bort utan att ens prata med fack eller skyddsombud.

Jag har fått nog. Ständiga försämringar, och det är inte för att företaget är en dålig arbetsgivare. Jag tror de skulle vara en jättebra arbetsgivare, men våra chefer är fortfarande kvar i det gamla företaget innan vi blev uppköpta.

Vår chef hatar och ser ner på oss, vi ska leverera utan att ifrågasätta och kanske skada oss på vägen.

Vår chef saknar empati och tyvärr har han ett par år kvar i branschen.