Välkommen som krönikör, Emma Gudmundsson!

– Tack, det känns jätteroligt. Jag skriver poesi och låttexter på min fritid, och barnböcker. Krönikor har jag inte skrivit på länge.

Vem är du?

–  Som person är jag envis och ganska optimistisk. Jag gillar att få andra glada. När det är stressigt på jobbet så gillar jag att peppa upp andra. Jag har två katter, en femmånaders och en treåring. Och så har jag en son på 8,5 år och en dotter på 7 år.

Ängelholm bor du i, men det låter inte som om du är född där?

– Nej, jag är från Hälsingland, från Hudiksvall, men jag har bott i Ängelholm sedan 2010.

Du jobbar på Clas Ohlson, hur är det?

– Det bästa med jobbet är att vi har en bra stämning i personalen och att jag lär mig nya saker varje dag. Jag vill förmedla den mänskliga vyn på att vara butiksmedarbetare, både att se kunder och oss anställda som människor.

Jag vill försöka skapa den där varma och mänskliga känslan för kunderna. Vi behöver ge det för att skilja oss från e-handeln.

Vad gör du på din fritid?

– När du jobbar i butik ger du väldigt mycket av din energi till kunderna. Hemma vill jag gärna ladda om. Ta det lugnt, läsa, vara i naturen.

Vad vill du skriva krönikor om?

– Jag vill förmedla den mänskliga vyn på att vara butiksmedarbetare. Både att se kunderna och oss anställda som människor. Igenkänning. Handeln är inte en arbetsplats där det vimlar av föräldrar.

Jag vill förmedla hur man bollar med sitt föräldraskap och kan ha nytta av det när man stresshanterar.