Jag gick till jobbet och mådde skit.

Jag blev mobbad. Och det var ett skyddsombud som var mobbaren.

Att rösta fram ett skyddsombud ska vara anonymt! Att fråga om de anställda är nöjda med personen som är skyddsombud medan ingen vågar säga annat än ja är inte att rösta fram ombudet.

Vem vågar säga emot personen som du sedan kommer bli trakasserad av? Hånad av? 

”Handels skyddar mobbaren”

Arbetsmiljön är en katastrof och den största orsaken till problemet är skyddsombudet. Det är den personen Handels kommer att skydda och stå bakom när du skriker om hjälp!

Är det inte meningen att ett skyddsombud ska vara tryggheten på jobbet?

Jag har nu sagt upp mig från detta jobb och jobbar i en annan butik. Men jag lider av att se mina gamla kollegor fortfarande lida av rena trakasserier och en chef och ett fack som skyddar det fackliga skyddsombudet.

Visselblåsning

”Varför finns det något som kallas visselblåsning om mobbning inte går att bevisa?” Exakt de orden fick jag av min chef när vi på arbetsplatsen gjorde en visselblåsning om arbetsmiljön på grund av skyddsombudet.

Jag är så otroligt stolt över mig själv som tog steget att lämna den butiken och äntligen få må bra av att gå till jobbet. Men jag är väldigt besviken på alla inom facket som skyddar varandra. Även när deras representant är personen som får butiksanställda att gå hem gråtande.