Vad tycker du är viktigast i avtalsrörelsen?

Paula Lundin, Bauhaus: Göteborg

– Högre lön såklart, men för mig personligen är fler timmar på kontraktet den allra viktigaste frågan. Det är så onödigt svårt att få heltidstjänster.

Jag har jobbat på Bauhaus sedan 2018. Från början hade jag 5 timmar på kontraktet, nu har jag ett grundkontrakt på 15 timmar i veckan.

Det blir en stress, ska jag jaga timmar, ta ett annat jobb, hur ser det ut nästa månad? Därför är fler timmar den allra viktigaste frågan långsiktigt sett.

Mofida Hassan Ibrahim, Brand Impact Torsby

– Det viktigaste är trygga anställningar. Nu är jag timvikarie, och även om jag har bra timlön så kan det skilja mycket på hur många timmar jag får jobba på en vecka.

Om man vet vilken lön man får så kan man börja bygga sitt liv på riktigt. Det är svårt att planera när man inte vet hur det ser ut i slutet av månaden. Jag har börjat söka jobb i andra branscher nu.

Mohamad Noorali, Coop Molkom

– Rätt och slätt jämlikhet!

Ingen tackar såklart nej till högre lön, men heltidstjänst är nog det viktigaste. Nu har jag 25 timmar på kontraktet, men jag jobbar alltid mer, 30 eller 35 timmar. Men det är osäkert och stressigt.

Vi behöver scheman som fungerar, fler timmar och mer säkerhet.