Jag arbetar i en butik och har flera gånger pratat med min chef om att vi både har för stressigt på jobbet och att det är för kallt i lokalen på vintern och för varmt på sommaren. Min chef säger att de ska se över problemen men det händer aldrig någonting och nu är jag så himla less och arg! Jag funderar på att gå ut i media så folk får veta hur vi har det! 

/Zejnab

Svar

Vad jättetråkigt att höra att din arbetsgivare inte tar de problem du lyft på allvar. Arbetsgivaren har enligt lagen ansvar för er arbetsmiljö och är skyldig att åtgärda den typen av problem du beskriver. Anställda har alltid rätt att säga till om något är fel, men lyssnar inte arbetsgivaren ska man i första hand vända sig till skyddsombudet eller de förtroendevalda på arbetsplatsen. Finns det inga sådana så bör man kontakta Handels fackliga rådgivning som kan hjälpa en vidare. 
Det är bra att veta att du som anställd har en så kallad lojalitetsplikt gentemot din arbetsgivare. Skulle du välja att gå ut i media så kan det bryta mot den plikten. Det kan i värsta fall leda till negativa konsekvenser för dig. Viktigt att komma ihåg är också att media, till skillnad från facket, inte kan företräda de anställda utan enbart informera om vad vissa av arbetstagarna på arbetsplatsen tycker. 
/Jessica, facklig rådgivare