Svar till ”Besviken butiksanställd”

Vi har förståelse för att beslutet att inte ha 20 procent rabatt på ett köp så här inför jul kan ha upplevts tråkigt och negativt. Vi vill dock poängtera att det inte handlar om att ta bort en förmån eller att medarbetares arbetsinsatser inte uppskattas. Det handlar endast om att stävja ett missbruk av rabattkoden, vilket dessvärre har varit omfattande under året.

Tidigare år har vi haft utökad medarbetarrabatt vid ett till två tillfällen, men under 2023 har vi haft det vid hela sju tillfällen för att fira våra 20 år i Sverige. Varje månad har alla anställda även en ordinarie medarbetarrabatt på 5 procent och denna kvarstår.

Lidl som arbetsgivare ger en julklapp, ett presentkort på 500 kronor, som är ett varmt tack och uppskattning till alla våra medarbetare.

Vi har varit tydliga med att informera och förklara bakgrunden till detta beslut och även bemött de frågor som uppkommit internt.

Nu ser vi till att hitta en säker lösning med förhoppningen om att kunna erbjuda en utökad medarbetarrabatt även framöver.