Säg aldrig att det inte spelar någon roll vilka som sitter i regeringen.  

Den borgerliga regeringen med stöd av SD jobbar outtröttligt och målmedvetet för att montera ned Sverige.

De vet att deras största hot är arbetarrörelsen och därför är attackerna mot oss extra tydliga och utförda med precision.

De bedriver ett högst medvetet politiskt projekt som går ut på att underminera löntagarnas trygghet, angripa de demokratiska kärnvärdena och försvaga civilsamhället och den samlade arbetarrörelsen.

Löntagarnas trygghet undermineras 

Innan det senaste riksdagsvalet lovade Sverigedemokraterna att inte försämra arbetslöshetsförsäkringen. Men nu gör de just det.

Tillsamman med regeringen försämrar de arbetslöshetsförsäkringen – kraftigt.  Alla som tjänar mindre än 31 000 kr i månaden är de stora förlorarna.

LO har visat  att omkring 2 miljoner löntagare får de allra största försämringarna.  

Sjukförsäkringen urholkas

Som om inte försämringen av A-kassan är illa nog ser vi även att sjukförsäkringen riskerar urholkas på nytt.

Det är inte en överdrift att säga att högerns förslag på förändringar i sjukförsäkringen åter igen kommer tvinga ut cancersjuka på arbetsmarknaden.

Att pröva sjuka människor mot fiktiva jobb i stället för mot faktiska har tidigare högerregeringar redan testat och det gjorde inte fler friska, det gjorde fler fattiga.

Socialdemokraterna rev därför upp den omänskliga prövningen, men nu vill alltså högern ta tillbaka den. Viktigast för dem är inte att färre människor är sjuka utan att färre får sjukpenning.

Demokratin och civilsamhället försvagas 

Journalister granskar politiken, en av deras och demokratins viktigaste kärnuppgifter. – Svaret?

Det är: ’’En gigantisk, inhemsk påverkansoperation från det samlade vänsterliberala etablissemanget’’, enligt Jimmie Åkesson.

Desinformationen Sverigedemokraterna sprider är skrämmande. Samtidigt beslutar regeringen på SD:s inrådan att skärpa åt presstödet.  

Finansieringen till studieförbunden och mindre tidningar minskar, biståndsorganisationernas anslag för fackliga utvecklingsprojekt minskas kraftigt.

Sverigedemokraternas röst blir starkare och civilsamhället och den oberoende journalistiken svagare, det är tydligt att det är syftet. 

Ett Sverige som tar hand om löntagare

Respekt för och stöd till journalister, biståndsorganisationer och nischtidningar, en sjukförsäkring som går ut på att man är sjuk till dess att man är frisk, en A-kassa som faktiskt går att leva på när man behöver det.

Ett Sverige som tar hand om löntagare lika väl som löntagarna tar hand om Sverige. Det vill vi från Handels.   

Som del av den samlade arbetarrörelsen fortsätter vi ta fajten. För demokratin, för våra fackliga rättigheter.

Och fajten, den tar vi ju hela tiden. Det gör vi när vi är ute och värvar. Det gör vi när vi uppmanar våra familjemedlemmar att gå att rösta.

Det gör vi när vi berättar om allt som SD och regeringen sysslar med. Demokratin tystnar först när vi gör det, och det gör vi aldrig. Eller hur?