Hur känns det? 
– Spännande och overkligt på samma gång.

Vad är det som känns overkligt?
– Jag är ju ingen politiker. Jag har bara suttit i en mandatperiod i kommunen. Men att sitta i riksdagen är lite ovant det.

Vad kommer du att sakna mest från Ikea?
– Mina arbetskamrater och den goda stämning som alltid finns på min arbetsplats.

Vad kommer du inte sakna?
– Oj, svår fråga. Tänkte först säga kvällar och helger, men det lär det ju bli nu också. Eller arbetskläder, men det är ju dresscode i riksdagen också. Troligen får jag bestämma lite mer över min tid framöver, så jag säger att jag inte kommer sakna schemat.

Val 2018

Enkät: ”Hoppas politikerna beter sig som vuxna människor”

Nyheter

Vad kommer du att ta med dig från ditt arbete på Ikea till riksdagen?
– Att man har förmågan att vända en situation, när en kund är arg eller när jag har en dålig dag, till någonting som blir bra i slutändan. Att man har lärt sig att arbeta i grupp. Från förtroendeuppdraget som klubbordförande så är det givetvis att kunna förhandla. Det är jag ganska bra på. Att sitta i samtal med företaget och komma fram till bra lösningar.

Vad ser du fram emot mest i riksdagsarbetet?
– Jag vet inte i vilket utskott jag hamnar i, det får man reda på senare. Men det här att känna att man faktiskt kan göra någonting. Det är ju Sveriges högsta beslutsfattande organ. Man kan faktiskt vara med och skapa nya lagar som är bra för Handelsmedlemmar. Att man sitter på den faktiska makten. Det är ju surrealistiskt.

Vilket utskott vill du sitta i? Vilka frågor vill du arbeta med?
– Det är ingen hemlighet att det är arbetsrätt och fackliga frågor, det är ju min vardag på Ikea. Jag tycker också att psykisk ohälsa är en jättefråga och HBTQ-frågor. Om jag får något av det, så vore det fantastiskt.

Kommer du vara kvar som Handelsmedlem?
– Självklart. Jag kommer inte att sluta vara medlem.

Kollegornas roliga hälsning till Ciczie.