Hemköp Sjövikshallen, Stockholm, har haft problem med snatterier och under sommaren även problem med bara överkroppar. Butiken bestämde sig därför för att ta tag i problemet genom att sätta upp en skylt.
– Vi ligger nära badplatser och under sommartid så är det väldigt många som kommer in med badkläder och bar överkropp. Det har inte uppskattats av alla, så vi tänkte att man ska vara påklädd, säger butikschefen Greger Stiby och skrattar.

Anställda får ledigt när de skaffar djur

Nyheter

Han menar att det inte finns många platser där man kan gå med bar överkropp. Därför bestämde han sig för att införa klädkoden om man ska handla.

”Ta en badrock”

I skylten påpekar även butiken att man inte ska handla med barnvagnar eller egna medhavda påsar. Anledningen är, säger Greger Stiby, att de haft problem med snatterier. Vissa lägger blöjpaket i vagnen och går ut med dem. Det är oklart om det görs medvetet, men butiken vill undvika misstankar. Det finns korgar eller kundvagnar som ska användas.

Greger Stiby har ett sista tips till nästa sommar, till kunderna som handlar i butiken.
– Mitt tips är att man tar på sig en t-shirt eller badrock. Och det gör många också, men vi försöker vara så öppna vi kan.