Totalt sålde Gekås för 5,4 miljarder kronor 2018, vilket är cirka 200 miljoner mer än det föregående året. Samtliga av företagets verksamheter, så som hotell, stugby och restauranger har haft tillväxt.

På grund av det positiva resultatet sätter varuhuset undan 23 miljoner för bonusar till sina anställda. För att få ta del av pengarna måste man antingen vara tillsvidareanställd eller ha tjänstgjort minst 800 timmar under året.

Ingen bonus för Gekås personal för första gången på 17 år

Nyheter

För en enskild medarbetare som jobbar heltid innebär det 17 000 kronor extra på januarilönen. Är man deltidsanställd blir summan mindre och kopplas till sysselsättningsgraden.

Enligt företaget själva rör det sig om en rekordstor utbetalning.

Vi klarar matchen mot både e-handel och ett allt mer pressat detaljhandelsklimat

– Det väldigt glädjande att vi visar upp tillväxt igen och att vi klarar matchen mot både e-handel och ett allt mer pressat detaljhandelsklimat. Ännu mer glädjande är att medarbetarnas insatser även ger extra frukt i form av bonus till alla som gör jobbet och ser till att vi kan fortsätta att vara framgångsrika, säger Gekås vd Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

Bonusen på Gekås har funnits i 17 år och sedan dess har de anställda fått 10 000-15 000 kronor varje år.

2017 betalades det för första gången dock inte ut någon bonus, detta på grund av en utebliven försäljningsökning.