För nästan tre år sedan genomgick modekedjan JC en rekonstruktion. Nu är det dags igen. Bolaget har skulder på 200 miljoner kronor, enligt Market.

– Jag har haft ett stort stöd ute i landet, men jag orkar inte mer. Det dyker upp saker från förr som blir för jobbiga att hantera. Men ja, jag vill fortfarande tro att det här går att rädda, säger ägaren Iliya Meric till Market.

JC hyvlade bort Lizbeths trygghet

Nyheter

Han säger att personalen kommer att få en genomgång under dagen om vad som gäller under rekonstruktionen.

Nu har de utsedda rekonstruktörerna knappt två veckor på sig att ta fram en plan för huruvida rekonstruktionen ska få fortsätta eller inte. En avgörande faktor handlar om att vinna de många fordringsägarnas förtroende, skriver Market.

Vad är en rekonstruktion?

En företagsrekonstruktion innebär stora omgörningar för att få bukt med de ekonomiska problem. Det är tingsrätten som fattar beslut om företagsrekonstruktion. Det är också tingsrätten som utser en så kallad rekonstruktör som ska hjälpa företaget att komma på fötter.

En rekonstruktion kan pågå som längst i ett år. Generellt gäller tre månader. Därefter kan man begära om förlängd tid, dock max ett år.