Alla som sett mina naglar vet att jag inte brukar gå till nagelsalonger. Jag är en nagelbitare av rang. För många år sedan fick jag dock för mig att gå till en nagelkedja för att skaffa lösnaglar och bli kvitt bitandet. Jag gick till den kedja som nyss granskades i Uppdrag gransknings avsnitt Nagelfixarna.

Jag tänkte skriva en ledare om kollektivavtal. Supertorrt, invände jag för mig själv och försökte hitta något annat ämne. Men det släppte mig inte. Torrt, men viktigt är det ju. ”Vad går ett kollektivavtal ut på, för dig?” frågade jag mina Facebook-vänner. Fick spridda svar, men ett som återkom var ”Trygghet”.

Vad går ett kollektivavtal ut på, för dig? frågade jag mina Facebook-vänner.

Är ett kollektivavtal en garant för att man är trygg och har det bra på jobbet? Nej, blir svaret efter att ha sett Uppdrag gransknings program. Den där nagelkedjan har kollektivavtal, men anställda har fått betala tillbaka delar av lönen till chefen. Och har också i övrigt shittiga villkor.

Att dra likhetstecken mellan detta avslöjande och att kollektivavtal är meningslöst är dock att dra det lite för långt. Däremot räcker det inte att bara teckna avtal. Kollektivavtal är själva baslacket. Sen börjar man bygga. Facket måste ha värvat medlemmar på arbetsplatsen som bevakar att avtalet följs. Och om det inte följs, säger ifrån. Och om det behövs, får förstärkning från klubb eller ombudsman. En vacker kedja som ska rensa arbetsmarknaden från skitarbetsgivare. Baslack. Överlack. Flera lager. Låt torka.

Kollektivavtal är själva baslacket. Sen börjar man bygga.

Det är att begära lite för mycket av fackets ombudsmän att de ska veta om alla vidriga arbetsförhållanden, utan att anställda slagit larm. Visst har de en uppsökande och utbildande roll, men ibland är det med facket som med politiker. Allt är deras fel. Att jag sov dåligt i natt är fackets fel. Att jag glömde matlådan också. Avgå alla.

Att jag sov dåligt i natt är fackets fel. Att jag glömde matlådan också. Avgå alla.

Jag tycker att arbetsgivarens roll och ansvar försvinner lite. Det är inte lika många som ställer arbetsgivarorganisationerna till svars, som ställer facket till svars för dåliga arbetsvillkor. Det borde ligga även i företagens intresse att tvätta bort avskavt nagellack. En arbetsgivarorganisation saknas för nagelskulptörbranschen, och borde bildas.

Handelsnytt skriver emellanåt om e-handelsföretagen och kollektivavtalen. Det är en växande bransch inom handeln där många saknar avtal. En arbetsgivarorganisation för e-handelsföretag finns. Ut på barrikaderna för kollektivavtal Svensk Handel, ni också.

Det är inte lika många som ställer arbetsgivarorganisationerna till svars, som ställer facket till svars för dåliga arbetsvillkor.

Jag biter fortfarande på naglarna och tvivlar på att jag kommer besöka en nagelsalong igen, men om jag skulle göra det. Då skulle jag ställa mig några frågor. Skulle bojkott av den aktuella nagelkedjan vara lösningen, vad vinner de anställda på det? Eller är lösningen att de anställda organiserar sig så att de kan ryta ifrån, och göra arbetsplatsen bra igen?

Att de är nageln i ögat på arbetsgivaren typ. Eller som ett riktigt jävligt nageltrång.