Angående Willysgranskningen, där jag vet att vi är en av de omskrivna butikerna. 

Jag håller med om att det är stormigt och oroligt bland personalen, men detta började mer eller mindre då vi bildade fackklubben. Måste säga att sen dess skäms jag verkligen att vara fackansluten.

Vi har en av en av de bästa chefer vi haft, som verkligen gör allt för att göra det bästa för både personal och butik. Och trots allt är det ju butiken och kunderna vi jobbar för, eller?!

Willysgranskningen

Kränkande chefer på flera Willysbutiker

Nyheter

Jag känner mig personligen kränkt av vårt skyddsombud! När jag försökt fråga vad skyddsombud och fack menar med våra personalproblem får jag svaret: Det vet alla, men det tänker jag INTE berätta för dig. De hävdar även att ALLA mår så dåligt, och då vill jag veta varför en del av oss inte ingår i de där ”alla”. Vi är flera som inte alls mår dåligt, mer än över fackklubbens, förlåt uttrycket, trams! 

Den som är mest kränkt i vår butik är vår butikschef! Och vad gäller kollektiva bestraffningar, hur ska man komma till rätta med ett problem, som enstaka personer ställer till för hela skaran, när det inte hjälper att prata om det, ideligen? Och är det okej att sitta på toa i trekvart om dagen? Bör man inte tänka på att söka vård, då i stället?

Willys bjuder på frukost, hur många andra företag gör det? Kommun? Landstinget? Har vi då mage att begära att vi även ska ha betalt för det? Om man är så missnöjd att jobba för ett företag, undrar jag varför man är kvar? Kanske man borde jobba någon annanstans.

Nu har vi alla fått genomgå en kartläggning från ett oberoende företag, vilket i och för sig är bra, men många av frågorna är väldigt ”inte riktade till” butikspersonal. Och jag vet att flera inte svarat helt sanningsenligt.

Jag skulle kunna göra denna insändare hur lång som helst, med exempel från vår butik, men summan är dock: Ja, Willys är ett vinnande koncept och jag är jätteglad att vara med på det tåget! Är du inte det? Byt tåg!

Till sist önskar jag en avsättning av fackklubb och anser att det räcker med en fackrepresentant! Tycker att butiken fått betala MASSOR av både pengar och timmar till bara skit!