90 procent av företagets 450 anställda har minst ett husdjur hemma. När man skaffar ett nytt djur är de första dagarna viktiga för att skapa samhörighet och sätta rutiner i lugn och ro. Därför får alla anställda som skaffar hund eller katt tasstid – tre dagars betald ledighet. Försöket med tasstid inleddes i juni och blir nu permanent.

Arken Zoo kallar förmånen för en succé.

90% har djur

– Tasstid har varit oerhört uppskattat. Våra anställda har ett genuint intresse och kunskap om djur och för att säkerställa den kunskapen och engagemanget är det självklart viktigt att personalen får möjligheten att lägga fokus även på sina egna djur och ta vara på de värdefulla första dagarna, säger Daniel Pettersson, försäljningschef på Arken Zoo, i ett pressmeddelande. 

Felicia Johansson på Arken Zoo i Borås har en hund och två katter, och hon vet att ungar behöver extra uppmärksamhet i början.

– Särskilt hundvalpar kan man inte lämna när de är små. De flesta skaffar djur på semestern när de har mycket tid. Tre dagar räcker inte, men det är väldigt bra, sa hon till Handelsnytt när tasstid infördes.