– Trycket är högt. Vi har öppet till tolv på natten varje dag och tar in jättemycket bemanningsanställda. Det är positivt med ett nytt lager. Jag hoppas att det ska avlasta oss i Bromma och inte bara fokusera på att ta in fler kunder, säger Louise Sjöberg, klubbordförande på Mathems lager i Bromma i Stockholm. 

Hon säger att idag tar de nya leveranserna som företaget lägger ut slut på bara några sekunder och för kunderna är det ett lotteri vem som lyckas knipa platserna. 

80 nyanställningar

Det nya lagret är 4 600 kvadratmeter stort och ligger i Järfälla utanför Stockholm. Det ska stå klart redan om fyra veckor. Företaget planerar att ta in 80 nya anställda, både chaufförer och lagerpersonal. 

– Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april. Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda fler människor jobb, särskilt i dessa tider. Rekryteringsprocessen är redan i full gång, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem, i ett pressmeddelande.

Louise Sjöberg säger att det nya lagret till stor del kommer att bestå av erfaren personal från Brommalagret och att de nyrekryterade kommer att förstärka Bromma.