Många av chaufförerna på Polfärskts drygt 20 enheter i landet är medlemmar i Handels. Nu har Polarbröd informerat Handels om att deras medlemmar kan bli drabbade av att bageriet inte kan leverera något bröd efter branden. Polarbröd har även ett bageri utanför Örnsköldsvik som kommer att kunna fortsätta baka bröd och leverera till Polfärskt.

– Det kommer säkert att bli mindre leveranser men det är ingen som blivit uppsagd och jag tror inte att chaufförerna kommer att drabbas lika hårt som de som jobbar på Polarbröd i Älvsbyn, säger Thomas Holm, ombudsman på Handels. 

Det var vid midnatt natten till måndag som en degklump fattade eld i Polarbröds fabrik i Älvsbyn. Bageriet brann ner till grunden och 270 anställda har nu inget jobb att gå till. 

Ägarna säger till Aftonbladet att de vill bygga upp bageriet igen.