– Jag har lärt mig att ta för mig mer. Nu känns det som att jag fått svart på vitt att jag är duktig. Förut har jag tänkt att det inte är något som gör mig så speciell, men nu vet jag att jag kan det här. 

Felicia Dahlgren gick nyligen ut Handelsprogrammet och har två extrajobb, på Mio och Ica Maxi i Ludvika. Hon har såklart blivit gratulerad på båda jobben. 

Felicia Dahlgren under tävlingarna.

Coronapandemin satte stopp för årets upplaga av Yrkes-EM så därför anordnade Handelsrådet sina egna yrkestävlingar förra veckan i Stockholm. Evenemanget pågick under två dagar och Felicia Dahlgren fick tävla i att sälja både mode och Smoothiemixers. 

– Det roligaste var att träffa alla människor som också tävlade. Jag kände att jag utvecklades mycket på kort tid och fick mycket bra tips från de andra.

Vilka är dina bästa säljartips?

Att alltid lyssna på kundens behov och att vara en bra lyssnare i allmänhet. Och att alltid vara trevlig oavsett om kunden är stressad eller otrevlig.

Fakta: Handelns yrkestävlingar 2020

  • Yrkes-SM och Yrkes-EM arrangeras normalt av av Worldskills sweden som är ett samarbete mellan LO, Svenskt näringsliv och staten. I år är det dock inställt på grund av Covid-19.
  • Som ett alternativ till Yrkes-SM arrangerade i stället Handelsrådet sina egna yrkestävlingar i år, Handelns yrkestävlingar 2020. Dessa gick av stapeln i Stockholm den 16–17 september i Stockholm.  
  • Förutom butikssäljare fanns tävlingsgrenar för visual merchandisers och entreprenörskap/affärsutveckling